Hva inspirerte meg til å starte Tai Chi? 2016-04-12T07:28:01+00:00
Laster inn ...

Hva inspirerte meg til å starte Tai Chi?

Historier om noen av Dr Lams tai chi-kolleger på sine reiser

Dr. Paul Lam, Sydney, NSW, Australia
Jeg startet Tai Chi fra 1974 etter å ha blitt uteksaminert fra Medical School. jeg har hattslitasjegikt siden mine tidlige tenåringer. Da jeg var ferdig med å gå ut av leddgikt, var jeg ganske forferdelig. Jeg følte at jeg virkelig måtte gjøre noe for meg selv. Jeg husker i landsbyen der jeg vokste opp i Kina, var Tai Chi ansett som effektiv for leddgikt. Jeg bestemte meg for å prøve. Jeg prøvde et par lærere, men følte meg ikke komfortabel med dem. Etter en stund var jeg heldig å lære min svigerfar var en dyktig Tai Chi-utøver, og han hadde vært min hovedlærer. Andre flotte lærere har også hjulpet meg med å berike Tai Chi-opplevelsen min.
 
Gjennom årene har Tai Chi nesten forandret livet mitt. Nå i slutten av sekstitallet er artrittet godt kontrollert. Jeg jobber mer enn tolv timer de fleste dager, lærer Tai Chi og praktiserer medisin. Jeg føler meg glad og sunn. Min Tai Chi-reise har vært mer enn bare en glede; det har blitt en integrert del av livet mitt.My memoarer deler min livshistorie, inkludert de tumultøse årene som sliter med å overleve sult i flere år.
 
Jeg er glad for å se så mange mennesker fra alle turer av livet som har fantastiske opplevelser i Tai Chi-reisen. Jeg har hatt glede av å lese historiene dine; de vil være en inspirasjon for oss alle. Takk for at du delte.
 
tilbake tiltopp
 

 
Kampsporten: En vei til god helse, Bruce M. Young, Ed.D., Senior Trainer, Maine, USA

Som ung mann hadde kampsport alltid vært et mysterium for meg, en som jeg hadde håpet påJeg kan noen dag løse. Som de fleste folk hadde jeg sett en rekke tegn utført i filmene og på fjernsynet som syntes å være mirakuløse fetes som krever atletisk og nesten magisk ferdighet, og jeg var overbevist om at jeg aldri ville være i stand til å stikke pebble fra hånden til en mester, eller hoppe vilt i luften, og med flere vendinger, spark en motstander i hodet eller brystet, og endelig land med en grasiøs fugl som lar seg stige på en tregrense. Det jeg ikke visste på den tiden var at kampsportferdigheten som jeg så mye ønsket ikke var ekte. Det eksisterte bare i fiktforfatters sinn som skapte det for å underholde massene. Den reelle kunnskapen og ferdighetene i kampsporten ventet stille på å bli oppdaget i konseptet wu chi.

Wu chi er et kinesisk begrep som har blitt tolket som "tomhet", og det er nøkkelen til å finne kraften i kampsport, som finnes i hver av oss. Det har blitt sagt at koppen som er full, ikke kan være nyttig; Det er først når koppen er tom at den kan være til nytte. Dette gjelder også sinnet. Hvis tankene har blitt fylt med verdens historie rundt det, vil det aldri være åpent for nye konsepter eller ideer. Det vil aldri ha lyst til å oppdage den virkelige betydningen og makt som kampsportene tilbyr. Og for den bedre delen av livet mitt, hadde jeg ikke vært klar til å finne denne veien; som mitt sinn var alltid fullt. Jeg var opptatt; fullstendig engrossed i arbeidet som jeg gjorde som en offentlig skole superintendent. Det var ikke uvanlig for meg å jobbe 12 til 14 timer om dagen, 6 dager i uken. Jeg hadde ikke plass i min rutine for slike ting som kampsport, eller tid i livet mitt for å slappe av. Stresset var overveldende, og jeg var ikke engang klar over det. Kroppen min og sjelen begynte å vise effektene av dette stresset, og jeg kunne ikke slutte å gå og gjøre lenge nok til å se eller adressere det.

Da jeg endelig ble klar over hva som skjedde med meg, begynte jeg å søke en måte å avlaste stresset jeg opplevde. Det var på denne tiden at jeg møtte min første kampsportlærer, som var min instruktør i mange år i den koreanske kampkunst Tae Kwon Do. Mens Tae Kwon Do lettet litt av stressen min karrierevei og min type "A" personlighet hadde forårsaket, åpnet den også døren til min etterfølgende undersøkelse av kampens åndelige natur og dens tilknytning til Guds Ånds bevegelse i mitt liv.

Det var ikke uvanlig for min lærer og meg å tilbringe en time etter en Tae Kwon Do-klasser i bønn, søker Guds veiledning og helbredelse for våre liv. Det var her jeg lærte om åpningen av hjertet, sinnet, kroppen og ånden. Det var her at jeg lærte at vår evne til å høre, se, berøre, smake og lukte, ofte blir hemmet av det daglige livets liv og de tankeløse aktivitetene vi følger. Mens Tae Kwon Do hjalp med å lindre stresset, begynte jeg å innse at denne "harde form" av kampsport måtte balanseres. Jeg var i stand til å finne denne nødvendige balansen i studiet av Tai Chi Chuan, qigong og Reiki. Men da jeg begynte å praktisere disse kunstene, oppdaget jeg også at det var et helbredende aspekt for dem; og jeg mistenker at min fullstendige og hurtige gjenoppretting fra to hjerteinfarkt (hjerteinfarkt) skyldtes på ingen måte at jeg reiste opp fra sykehuset mitt for å fortsette å øve Tai Chi og Reiki.

Nå gleder jeg meg til å fortelle folk at Tai Chi er den beste måten jeg vet for å hjelpe andre med å leve et lykkeligere og sunnere liv; og jeg er glad i å lære dem hvordan de kan dele denne ferdigheten. Hvilken bedre gave kan vi gi til hverandre enn gave av fysisk og åndelig helbredelse?

(Denne artikkelen inneholder utdrag fra min kommende bok: Christian Spirituality og Martial Way)
 
tilbake tiltopp
 

 
Hvorfor lærte jeg Tai Chi: Lytte til den indre visdomsstemme, Caroline Demoise, Master Trainer, NC, USA

Da jeg var i min tidlige 40, hadde jeg denne vedvarende, tilbakevendende tanken "Hvis du vil væresunn når du er gammel, se en ernæringsekspert nå. "

En kveld i en meditasjonsklasse hørte jeg en kvinne snakke om en ernæringsfysiolog, en sjaman som hadde studert kinesisk medisin og besluttet å ære den indre stemmen. Ved første besøk endret han radikalt livet mitt. Sukker, salt, korn, alkohol og kaffe var ute. Ferske frukter, grønnsaker, fisk, lite fett kjøtt og Tai Chi var i.

På grunn av disse forebyggende praksis har jeg unngått flere genetiske helseutfordringer i familien min. Jeg vet i mitt hjerte at hvis jeg ikke hadde gjort dette livet forandrer endringer i kosthold og omfavnet Tai Chi 25 for mange år siden, ville jeg ikke være den levende, sunne personen jeg er i dag på 66.
 
tilbake tiltopp


 
Christine Campbell, Canberra, ACT, Australia

Jeg startet Tai Chi av helsehensyn, 6 eller 7 år siden. Jeg hadde osteoporose. Jeg var en vanlig svømmer. Vektløfting var ute, jeg kunne ikke gå lenger enn jeg allerede gjorde - jeg følte meg som å gjøre mindre i stedet for mer trening fordi jeg hadde fått poliomyelitt i 1954.

En venn, Wendy, snakket hele tiden om Tai Chi, tydelig under påvirkning av noe akutt asiatisk feber. Hun tok meg til en utendørs praksis. Jeg spurte læreren, Elizabeth Halfnights, om jeg kunne bli med i en vanlig klasse. Hun innrømmet senere at hun trodde det ville være for vanskelig for meg, men da gjorde jeg det også.

Jeg ble med i alle klassene: Beginners, Intermediate, and Advanced. Året etter gikk jeg til St Vincents januarverksted, og nå prøver jeg å gå hvert år, så vel som til Sydney-oppdateringene. Jeg har funnet noe jeg kan gjøre, til tross for en svært skjøre venstre side.

I år, med Wendy, begynte jeg å lære to leksjoner i uken, og overta fra Elizabeth. For en stor forskjell er det mellom å demonstrere og følge! Vi lærer Long Yang og Tai Chi for leddgikt. Noen av de mer fysisk utfordrede medlemmene av klassen er interessert når jeg demonstrerer tonede nedbevegelser, i stedet for de mer energiske sparkene. Andre er glade når jeg foreslår at de eksperimenterer for å se hvordan enkelte bevegelser passer inn i deres spesielle funksjonshemninger og funksjonshemninger, ikke bare er fysiske. Vi tar i Tai Chi 'flyktninger' hvis tidligere lærere har påtalte dem for deres svakheter. Vi lærer også strategier for å huske rutinene, noe vi alle har slitt med.

Bein tettheten min er tilbake til normal. Jeg kan endelig utføre TAI CHI uten en oppfordrende liste over trekk. Vi hjelper andre til å oppleve fordelene med Tai Chi. Takk Dr Lam og de fantastiske Tai Chi-verkstedene.
 
tilbake tiltopp
 

 

Debra Leonard, IN, USA 

Jeg kan ikke huske hvor gammel jeg var da jeg først hørte ordene "Tai Chi", 10-12 muligens?Jeg vet at det var på en Sunday Morning News-program, rapportert av en mann som heter Charles Kuralt, en ganske populær journalist i USA til sin død i 1997.

Når og hvor den nye artikkelen ble laget, vet jeg ikke, men jeg ble slått dum, "Se på hvordan de beveger seg, jeg vil lære det!" Var alt jeg kunne tenke, da var det over. År, ikke flere tiår gikk, sjelden så jeg ordene Tai Chi igjen.

Jeg jobbet på et kirkekontor, mens jeg var på internett, og lette etter interessante arrangementer for menighetsforsamlingen da jeg så en klasse oppført. Jeg ringte den instruktøren opp og spurte ham om han kunne gi leksjoner i vår kirke, og han sa ja! Til slutt, etter mer enn 40 år, skulle jeg få sjansen til å bevege seg som de menneskene jeg så i den artikkelen. Det har forandret livet mitt, hvordan jeg ser på alt. Jeg elsker å lære Tai Chi og utføre det, jeg har så mye mer å lære, men det er som ingenting jeg noensinne har gjort eller jobbet på før, og håper hilsen at jeg kan holde en annen person fra å si "Jeg skulle ønske jeg hadde startet dette 30 år siden. "

tilbake tiltopp 

 
Wendy Mukherjee, Canberra, ACT, Australia
 
Jeg kom til Tai Chi av medisinske og psykiske grunner. For nesten syv år siden, min sønn, Omar, etter å ha blitt diagnostisert med schizofreni og behørig medisinert, kom han fra Sydney for å bo hos meg i Canberra. Omar har de "negative" symptomene på sykdommen, som predisponerer ham for å trekke seg fra mennesker.

I Canberra tok han ut, ikke engang å forlate huset, med mindre han ledsaget av meg. Jeg prøvde å interessere ham i mange grupper og aktiviteter, men ingenting ville røre ham fra sin isolasjon.

Da foreslo hans saksbehandler Tai Chi, klokt, for oss begge. Så presenterte vi oss på Elizabeth Halfnights 'klassen på Belconnen Community Center. Under Elisabeths milde og vennlige instruksjon, endret alt. Omar begynte å åpne opp. Han lærte raskt skjemaet; han fikk tillit og var klar til å bevege seg på egen hånd. Han ble ikke med Tai Chi, og foretrekker å trene i treningsstudioet. Stavningen hadde blitt ødelagt. Jeg skal alltid være takknemlig for Elizabeth og Tai Chi.

Og meg selv? Jeg fortsatte å praktisere, deltok på Paul Lam-verkstedene og har nå overtatt Elisabeths klasser på Belconnen. Tai Chi har forandret to liv. Jeg planlegger aldri å være uten den.
 
tilbake tiltopp

 
Jennifer Chung, Singapore
 
"For syv år siden gikk jeg forbi parken og stoppet for å observere en gruppe Tai Chideltakere trener Tai Chi. Jeg ble inspirert av Tai Chi's vakre, sakte og glatte bevegelser, og jeg fortalte meg selv at jeg må lære Tai Chi. Etter å ha gått gjennom den vanskeligste delen av læring, er jeg nå lidenskapelig om å lære Tai Chi. "

Helsen min har blitt bedre og jeg blir sterkere hver dag. Tai Chi er en flott øvelse.

Vil holde deg informert om vår nye utvikling av Tai Chi for Health-programmet.

tilbake tiltopp
 

 
Lisa James-Lloyd, Victoria, Australia
Tai Chi-klassene ble opprinnelig startet av Wilfred Kwok, fysioterapeut / master trener påWest Footscray Senior Citizensenter, Victoria.

Som Carer for min 84 år gamle mor som er berørt av slitasjegikt, dårlig balanse og demens, kan Wilfred se fordelene med Tai Chi-klasser for oss begge. Jeg var engstelig, søvn berøvet og spiste på rulle. Å være diabetiker og overvekt var også en hindring for helsen min. Kroppen min føltes stiv, knapt i stand til å snu min nakke og vondt å røre ved. Den rolige og enkle personen var langt borte.

Innen 2 månedene av ukentlig Tai Chi-klasser og vanlig repetisjon under natthimmelen, la jeg merke til forbedringene. Jeg følte meg oppdatert og avslappet etter hver rutine. At "serene" ser man får, er vanligvis tilbake fra meditasjon / tydelig ettertanke. Jeg "ikke svette de små tingene", sove bedre og har mistet 5kgs. Nakkebevegelsene mine er overraskende bedre, og knærne mine knuser meg ikke som de gjorde. Naturligvis følelsen bedre inspirert meg til å ønske å gjøre mer. Jeg planlegger å gjennomføre kurset i de neste ni bevegelsene og Tai Chi for Kidz.

Jeg er takknemlig for muligheten gitt meg ikke bare av Wilfred, men også av Colin Brown fra HealthWest, Sunshine, Victoria. For det meste var Colin medvirkende til vår rolle som Tai Chi Leaders og overlevelse av vår gruppe. Han oppnådde full kursfinansiering gjennom HealthWest, inkludert kostnaden for den nødvendige HLR-opplæringen, uten hvilken de fleste av oss ikke hadde vært i stand til å finansiere. Han var involvert i vår ukentlige klasse i over ett år, over å se fremdrift, deltakelse og henvisninger til andre helsepersonell der det var nødvendig. Målet var å bygge en selvopprettholdende Tai Chi-gruppe, og til overraskelse for noen er suksess tydelig.

Planen for det nye året er å drive andre klasser i kommunen, og vi trenger ikke å annonsere for å få tallene! I sin rolle som fellesskapsprosjektleder vil Mary Jo Quenette fra Maribyrnong Council fortsette å være involvert i Tai Chi, ta vare på logistikk og koordinere klassene som skal drives av 4 nylig kvalifiserte ledere.

Inspirasjon kommer i mange guiser. Gruven har vært gjennom entusiasmen, oppmuntring og engasjement av helsepersonell og Tai Chi ledere, gruppe og selvtillit fremgang. Observasjon, utholdenhet, deltakelse av dem med svekkende helseproblemer, forbedring av mental og fysisk helse. De spiller alle en rolle.

Min oppriktige takknemlighet går til alle som har veiledet meg underveis. God helse for alle.

tilbake tiltopp
 

 
Trevor Reynaert, Deanskog, Gloucestershire, Storbritannia

På skolen hadde jeg ingen koordinering eller balanse og var ubrukelig på sport eller dans. I slutten av trettiårene, etter et fall fra en stige, dro jeg meg til kronisk ryggsmerter og spasmer fra en forverrende ryggraden sammensatt av en skadet artrittisk ankel. Forretninger tok meg ofte til Fjernøsten og til USA hvor jeg opplevde Tai Chi som ble utført i parker av alle aldersgrupper. Alle så så smidig og syntes å ikke ha felles problemer. Jeg hadde gått på reisen min. I utgangspunktet kjempet jeg uten lærer som alt jeg fant var strenge MA mentorer som ikke passer til mine fysiske begrensninger.

En søndag satt ved elvebredden i Hong Kong, fylletid mellom en middagskasse og en midnattsflytur hjem, jeg så på en gammel manns grasiøse og milde Tai Chi. Oppmuntret, jeg nærmet ham, og selv om vi ikke kunne snakke hverandres språk, tilbrakte han 3 timer "lærer" meg hans holdning og form. Jeg hadde virkelig begynt å lære Tai Chi.

Flere år senere etter utholdenhet med praksis oppdaget jeg Paul, og deltok på sitt første britiske Tai Chi-verksted. Jeg var å komme seg fra spasme, var i ryggstøtte, kunne ikke sitte ordentlig og trengte en stokk for støtte som stod; men Paulus ønsket meg velkommen til klassen, og den 2ende fasen av Tai Chi-reisen min hadde begynt.

Nå i min tidlige 60 er det til disse to menneskene at jeg skylder min varmeste takk for å skape en lidenskap som holder meg aktiv og fokusert, og lar meg instruere og på en liten måte hjelpe folk med alle evner, fra barn til aktive og ikke så aktive 80 / 90-åringer, spesielt de eldre som liker Tai Chi med meg, til tross for funksjonshemninger, Parkinsons eller dementia. 
 
tilbake tiltopp
 

Toni Stoker 
Toni Stoker begynte å gjøre tai chi mens han håndtert kreft. Hun var i Ralph Dehners klasse, en Master Trainer inCincinnati, OH, i mer enn et år, og skulle ha dødd godt over et år siden. Hun er en søt dame som
velsignet oss alle i Tai Chi-klassen.

Jeg begynte å gå til Tai Chi fordi jeg så en flyger på Kristus sykehus hvor jeg fikk min kjemoterapi behandlinger. Det tilbød en form for trening og det var gratis. Jeg prøvde alt jeg kunne for å finne firmaet, for å normalisere livet mitt, for å komme seg ut av huset og forsøke å glemme den uhelbredelige kreften jeg visste at jeg hadde.
Jeg visste ingenting om Tai Chi og hadde ingen forventninger i det hele tatt.
 
Skjemaet vi ble undervist, var mildt nok til at vi kunne gjøre, gitt noen av oss, men det var fortsatt en form for trening. Vi kunne sette seg og hvile når som helst og bare gjøre armbevegelsene. De fleste av oss gjorde det aldri. Jeg kom for å elske den fysiske kontrollen jeg fikk over kroppen min. Jeg elsket å prøve å lære bevegelsene mer nøyaktig og praktisere dem igjen og igjen. Den hadde en beroligende, nesten fascinerende effekt. Å være tvunget til å konsentrere seg om en bevegelse eller på en del av kroppen min om gangen, skapte en flukt fra tankene om hva som foregikk inne i den kroppen. Det var en mildhet til bevegelsene, som sultet meg i en svært skyndsam verden, hvor jeg ikke lenger kunne holde tritt. Det hjalp meg med å sette et nytt tempo, et tempo jeg kunne opprettholde.
Jeg elsket konseptet at det ikke er noen perfeksjon. bare nivåer av fortreffelighet og jeg kjempet for å oppnå det neste nivået av fortreffelighet. Jeg kom for å omfavne begrepet chi. Dette tok litt tid for meg, og jeg kjemper fortsatt med det, fordi jeg vil komme til det nivået av ro.
Andre i klassen fortalte meg at de følte den åndelige enden først, og det har flyttet meg for å fortsette å prøve.
Noe som kan røre så mange mennesker på så mange måter, må være verdt å forfølge. Jeg elsket å være tilskuer på dagene da jeg bare kunne se, og en deltaker på dagene da jeg kunne stå opp og prøve. Jeg er i Hospice-omsorg nå, av all behandling og venter på å dø.
 
Tai Chi forblir hos meg som en av de tingene jeg gjorde som hadde iboende verdi i sin fred og ro. Noen ganger sitter jeg og beveger armene mine eller tar en stilling som jeg pleide å ha problemer med. For meg ga Tai Chi et glimt inn i en ny verden av ro og velvære som hjalp meg med å håndtere de siste årene av ubehag og
utmattelse. Jeg tror Tai Chi har befunnet seg fra stresset mot det ukjente og at det har makt til å bli hos en mye lengre enn jeg ville ha trodd. Det er med meg nå, selv om jeg ikke lenger kan øve det.
 
Tilbake tiltopp
 

Dr. David Borofsky Gig Harbor, WA, USA
 
Mens jeg ikke har hatt gleden av å møte Dr Lam, følte jeg at jeg kjente ham gjennom hans videoer og enda viktigere gjennom min kone, Mady.
Det jeg vil dele er hvordan tai chi har påvirket ikke bare Mady, men også våre liv, som ektemann og kone. Min kone er ganske enkelt satt, min beste venn og den mest fantastiske personen jeg kjenner. Hun har lært leksjonene fra Tai Chi til nå for å kunne undervise. Jeg var hennes første elev og jeg fortsetter å lære av henne.
Mens jeg har doktorgrad i utdanning og er en vellykket president for en toårig høyskole i USA, er disiplin dessverre ikke min styrke. Jeg er 40 pounds overvektig, selv om jeg har vært en idrettsutøver i min fjerne avstand. Mady har lært meg Tai Chi for leddgikt og om 60% av Sun 73-skjemaet. Jeg er en tøff student. Jeg er vant til å være i kontroll og pleide å være rett. Tross alt er jeg en president.
Tai Chi har lært meg at det spiller ingen rolle hvem jeg er eller hva jeg gjør. Pusten, kraften, bevegelsene, alle arbeider sammen for å gjøre seg selv hel og innenfor. Jeg kunne ikke ha lært noe av dette uten min kone og min partner, Mady Borofsky. Hun tar alt hun lærer gjennom videoene, treningsseminarene, og deler den med meg. Hun er virkelig en læringsmaskin, som deler med meg alt som er viktig og støttende, men tøft når hun trenger å være. Alt dette, om tai chi, har hun lært av Dr Lam.
Hennes liv, og mitt liv, og våre liv sammen, har blitt forandret for alltid på grunn av hva Dr. Paul Lam har gjort. Jeg kan bare ydmyke takke ham, for han er villig til å dele sin kunnskap og styrke med alle han berører.
Tilbake tiltopp
 
 

Hold deg oppdatert med nyheter, arrangementer og mer.

Registrer deg gratis Tai Chi for helse nyhetsbrev