Introduksjon av Tai Chi av John Mills


John Mills
John gir deg en omfattende introduksjon av hva tai chi er, noe historie og ulike aspekter. Ideell artikkel for nybegynnere som er interessert i tai chi.

(Dette er utskrift av en samtale John ga på 2002-verkstedet som ble gjennomført i Sydney av Dr Paul Lam).

John Mills praktiserer 42 former tai chiJeg vil snakke hovedsakelig til nybegynnere her i morges. Jeg vet at vi har ganske mange mennesker som er ganske nye til tai chi, og vi har til og med noen som får sin første tantalizing smak. Jeg skal gi deg litt historie, og vi skal se på noen av ideene bak tai chi. Jeg husker fortsatt da jeg først startet. Jeg trodde alle som gjorde tai chi lærte det samme, så det er veldig flott at du kan komme til et sted som dette og se så mange forskjellige ting som skjer. For meg var det ganske åpenbaring og faktisk ganske forvirrende da jeg begynte å innse hvor kompleks det er alt.
Hvis du spør en gruppe mennesker hva tai chi er for dem, vil du ofte finne at det er et bemerkelsesverdig mangfold av mening. Noen mennesker vil fortelle oss at det er en nesten mystisk opplevelse gjennomsyret av østlige konsepter og taoistisk filosofi. Noen vil kalle det en bevegelig meditasjon. Andre insisterer på at det er en veldig effektiv kampsport, og likevel er det også folk som vil fortelle oss at tai chi er bare en morsom måte å få litt forsiktig mosjon på!

Da jeg først startet, trodde jeg at tai chi var rent for trening og helse og ingenting annet. Men etter en stund begynte jeg å ha problemer med å forstå mange ting jeg leste. Jeg tror det som fascinerte meg mest var om tai chi er en bevegelig meditasjon og en filosofisk ting, hvorfor gjorde alt jeg leser snakk om å beseire en motstander? Jeg husker jeg reiste meg tidlig en morgen og dro til en park i Cabramatta, her i Sydney, og jeg så på alle disse menneskene som praktiserer. Det første jeg la merke til var at alle disse forskjellige gruppene gjorde forskjellige ting, og det andre jeg la merke til var at jeg ikke gjenkjente noe av det! Jeg husker det bra fordi det var første gang jeg skjønte at ikke alle som lærte tai chi gjorde det samme. Jeg ble spesielt rammet av 2-folk som jeg skjønte faktisk trente på hverandre, og ikke bare med hverandre. Da de var ferdige, gikk jeg opp til dem, og jeg husker jeg sa noe som "Jeg vet at tai chi er basert på en kampsport"